EMIL SÖDER

Artist & koreografi

Läs mer om Emil

Emil är utbildad på Performing arts school och Musikteaterskolan i Bjärnum. Han har jobbat som artist på Color Magic, Color Fantasy, Oakleys Showresturang, Garbos Dinnershow och för Apperance productions i Göteborg. Dansare i Läderlappen, Lotta på Liseberg, Bingolotto och otaliga företagsgig bakom bl.a. Charlotte Perelli, Dolly Style, Lill Lindfors, Great Garlic Girls och Christer Sjögren. Emil undervisar i jazz och är en flitigt anlitad koreograf för olika produktioner och event. I sommar är han aktuell som ensemble i ”Die Schwarzwaldmädel” vid Schönebecker Operettensommer i Tyskland.

TOWA ÖHLÉN

ARTIST

Läs mer om Towa

Towa är utbildad musikalartist på Performing Arts School här i Göteborg och Musikteaterskolan i Bjärnum. Hon har sjungit och dansat sedan barnsben och har sina rötter inom pop- och rockgenren. Har synts tidigare som dansare på allsången i folkets park Malmö, koreograf och dansare i musikvideon Pompei av göteborgsbandet Kaskelott. Jobbade senast som showartist på Casino Cosmopol i Göteborg.

ELIN TOSSAVAINEN

ARTIST

Läs mer om Elin

Elin är utbildad vid Musikalakademien i Umeå. Hon började sin karriär utomlands för 2entertain på Cypern, Kreta och Lanzarote. De senaste åren har hon spenderat i Norge där hon startade på Wallmans Oslo, för att sedan gå vidare med Wallmans on tour i Norge. Hon var även med föreställningen 'Diva & the Beast' och turné versionen 'Absolutt Øivind' som spelades över hela Norge i två år. Senast sågs hon som sångerska på Color Fantasy men har nu valt att komma hem och göra Sverigepremiär på Park Lane.

 

HAMPUS SCHREIBER

ARTIST

Läs mer om Hampus

Hampus är utbildad musikalartist på Balettakademin här i Göteborg och Musikteaterskolan i Bjärnum. Tidigare har han varit med i olika produktioner, ensembler och frilansar själv som soloartist. Han var med i musikalen West Side Story och nyligen syntes han på Göteborgsoperans scen i en hyllningskonsert till legendariska rockbandet Queen. När han inte står på musikalscenen frilansar Hampus med sitt eget coverband Uncover. Hampus gör sin andra säsong på Park Lane Show.

JENNIFER ANDERSSON

ARTIST

Läs mer om Jennifer

Jennifer kommer ursprungligen från Orust men har sedan 8 år haft sin bas i Göteborg. Jennifer är utbildad vid Balettakademien här i stan och har under de senaste åren arbetat som solist på AIDA Cruises samt showartist för Color Line. Under sommaren kunde man även se henne i olika miljöer på Astrid Lindgrens Värld då hon gjorde sin första säsong som skådespelare i parken.

ANDRE EGBO

MUSIKER

Läs mer om André

André är kapellmästare för orkestern och har studerat vid högskolan för scen och musik. Med en familj och släkt som innehåller både musiklärare och musiker var valet ganska självklart och sedan hans morfar tog sig an honom som Pianoelev vid sex års ålder har André vetat att det är musik han ska hålla på med. De senaste åren har han turnerat och spelat flitigt runt om i landet med några av Sveriges mest folkkära artister. Han har även framträtt i flertalet sv Sveriges största tv och radiokanaler och stått som kapellmästare för en rad olika uppdrag. När André inte står på Park Lanes scen är han ute och spelar med sitt eget band Hit it.

 

ROBIN EGBO
 

MUSIKER

Läs mer om Robin

Började spela piano när han var sex år gammal men gick senare över till trumpet och bas. När studentmössan åkte av blev direkt på Sverigeturné med nuvarande melodifestivalvinnaren Robin Bengtsson. Efter ett par år på vägarna bar det av åt frilansmusiker och sedan dess har Robin kompat ett antal av Sveriges artister så som Molly Sandén, Lasse Berghagen, Lill-Babs, Tommy Nilsson, Lotta Engberg, State of Drama m.fl. på så väl Rix FM-festival för 20000 personer till mindre privata arrangemang.

ANTON DAVIDSSON
 

MUSIKER

Läs mer om Anton

Anton fick första trumset på femårsdagen och sedan har det inte varit något alternativ att syssla med något annat än musik. Utbildad på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Har därefter frilansat som musiker inom de flesta sorters musik och sammanhang. Allt från vara förband till Kent på Ullevi och spela med till exempel Lasse Berghagen, Tommy Nilsson eller Robin Bengtsson, till att spela jazz och folkmusik på små klubbar. Spelar regelbundet i radio och teve, till exempel i Musikhjälpen ett flertal gånger.

JONATAN SVÄRD SAGENFORS

MUSIKER

Band2.jpg

Läs mer om Jonatan

Stockholmare, smålänning och numera göteborgare med ett hjärta som brinner för konsten i alla dess former. Har pluggat musik på gymnasium, folkhögskola och högskola och spelat i allt från punk- till jazzband i allt från tomma pizzerior till ett fullsatt Ullevi. Är frilansande musiker, trubadur och utbildad musiklärare som är intresserad av mat och vintageprylar

 

PIA KARLSSON

Produktion

Läs mer om Pia

Pia är en del av produktionsteamet som tagit fram idé, koncept, manus och musik för årets upplaga av Park Lane Show - Popcirkus. Hon är huvudansvarig för regi och koreografi. Lustigt nog var Pia med i första ensemblen på Park Lane Show (då Cabaret Lorensberg) 1996 och har även stått bakom två tidigare shower. Pia har jobbat som showartist i 20 år och setts med bla Nanne Grönvall i melodifestivalen 2005 och hennes krogshow på Hamburger Börs och Rondo. I musikalen Cabaret med Peter Jöback i huvudrollen, The Producers på Lorensbergsteatern, i Lill-Babs jubileumsshow på Rondo och ett flertal andra musikaler, shower och tv-framträdanden.

MIKAELA MAGNUSSON

kostym

Läs mer om Mikaela

Mikaela är utbildad skräddare sen 8 år tillbaka. Hon har jobbat inom konfektionsbranchen under 6 år som mönsterkonstruktör på företag som H&M , Gina Tricot, Weekday och Dr.Denim. Driver eget under namnet MagnussonsMikaela, där hon huvudsakligen tar emot sömnads- och designjobb. De senare åren har hon inriktat sig på scenkläder och jobbat tätt med Metalbandet Avatar vars kläder på scen och i musikvideos har designats och producerats utav henne. Just nu läser Mikaela scenkostym och historiska dräkter på Tillskärarakademin i Göteborg.

MICHAEL BÖRJESSON

ljud & ljus

Läs mer om Michael

Michael eller Mike som han kallas av oss på Park Lane är en oerhört viktig kugge i showmaskineriet då han sätter ljus- och ljud på våra shower. Han opererar med kirurgisk säkerhet bakom teknikbåset för att skapa en optimal ljud- och ljusupplevelse för alla gäster.

 

ALEXANDRA HYLÉN

RestAurang & showansvarig

Läs mer om Alexandra

Alexandra håller i taktpinnen under kvällarna på Park Lane och ser till att alla gäster får en fantastisk upplevelse. I årets upplaga kommer hon även att synas på scenen, håll ögonen öppna för detta. Hon har arbetat med Cabaret Lorensberg och Park Lane Show i 10 år och har nöjeslivet i blodet då hon är döpt efter discobåten Alexandras i Stockholm.

MARCUS SIGVARDSSON

Backtracks

Läs mer om Marcus

Marcus har efter studier på musikhögskolan arbetat som frilansmusiker och producent. Tillvaron varvas med spelningar och studiojobb om vartannat. Grammisnominerad som producent 2009 och har många års erfarenheter av musikal- och showproduktion, både som musiker och producent. Kompat ett flertal artister genom åren och producerat musik åt t ex TV4, SVT, SR och inte att förglömma -Bamse, världens starkaste björn.

JOEL BÖRJESSON

stämarrangemang

Läs mer om Joel

Joel Börjesson är en musiker, sångare, artist och underhållningsproducent som arbetat med många av de stora namnen i Sverige så som Carola, Eric Saade, Danny, Loreen, Patrik Isaksson, Jill Johnsson, Jonas Gardell, Andreas Lundstedt, Kevin Borg, Tess Merkell, Elena Paparizou, Arvingarna, Robert Wells, Panetoz, Svante Thuresson, för att nämna några. Hans produktioner har setts på många platser runt om i Sverige och Europa. Med stor glädje och entusiasm är Joel tillbaka på Park Lane, denna gång för att arbeta med sånginstudering och sångarrangemang.